torstaina, lokakuuta 21, 2010

Töissä taas

Minulla on uusi sukkisratsastaja ja uusi sukkisratsastuksen opettaja. Uusi ope on uuden kämppäni henkilökuntaa, ratsastaja taas minulle entuudestaan ihan tuntematon tyyppi. Me tullaan kyllä ihan hyvin juttuun, mutten vielä osaa varmasti tulkita, mitä uusi täti siellä selässä oikein haluaa.

Meidän hevosten näkökulmasta jokainen ratsastaja on ihan erilainen kuin kukaan muu. Minulla ei ole ollut kovin montaa sukkisratsastajaa, joten etenkin siinä lajissa olen uuden ihmisen kanssa aika hämilläni aluksi. (Sukkisratsastajissa on usein se vika, että ne jäävät kädellä tai pohkeella kiinni, eivätkä kerro selkeästi, milloin teen oikein. Uusi täti kertoikin ihmeissään matelle, kuinka minä tein ihan täydellisiä avo- ja sulkuväistöjä kun täti vain muisti kehua minua kun tein niin kuin piti. Aika hölmöä unohtaa kehua; miten minä muka voisin tietää, mikä on oikein, jos en saa selkeää palautetta!)

Maten kanssa ollaan viime aikoina treenattu pleasurea. Matte tykkää, että minun jogi alkaa olla jo oikein hyvä, mutta lopessa on kuulemma vielä hiomista. Matte saa kyllä syyttää itseään laukkaongelmista: se unohtaa monesti hengittää ja istuu liikettä vastaan enkä minä pysty kokoamaan itseäni kunnolla saati hidastamaan kun maten istunta ja hengitys estävät sen. Meille tulee onneksi ope ensi viikolla. Jospa se osaisi neuvoa mattea tuossa hengitysasiassa ja matte edistyisi eikä olisi niin hankala selässä.

Pleasuren vastapainoksi on tehty mm. laukka-rollback*-laukkatreenejä, hypätty esteitä ja maastoiltu paljon. Uudessa kodissani on sekä kenttä että maneesi. Kentällä on melkein aina jonkin sortin esterata pystyssä kun meillä asuu paljon estehevosia ja niitä käy myös valmennuksessa. Minusta on oikein kiva hypätä ja eilenkin olisin mieluummin hypännyt kuin sukkistellut.

Uusi ope ja uusi ratsastajatäti ovat luonnollisesti otettuja osaamisestani ja opettajantaidoistani. Minä olen kuulemma paras mahdollinen opetushevonen kun annan hyvin selkeää palautetta, mikäli ratsastaja ei anna oikeita apuja, ole tasapainossa tai keskity ratsastamiseen.

*Rollback on oikeastaan spin laukassa